Nieuwe zorglocatie in het Auxiliatrixpark ‘Magnoliahof’

Nieuwe zorglocatie in het Auxiliatrixpark ‘Magnoliahof’

Naam:
Zorggroep
Opdrachtgever:
St Zorggroep Noord en Midden Limburg
Architect:
Wauben Architects
Oplevering:
augustus 2021
Plaats:
Venlo
Omvang:
80 zorgappartementen

Willems bouwt in het Auxiliatrixpark in Venlo aan een nieuwe zorglocatie: Magnoliahof. Een project waarbij we het uitvoeringsproces gemakkelijker hebben gemaakt en de bouwtijd flink verkort. 

Deze nieuwbouw gaat grotendeels fungeren als vervangende huisvesting voor zorglocatie De Beerendonck in Venlo.

Het project

Magnoliahof bestaat uit twee losse gebouwdelen van elk vier woningen die onderling geschakeld zijn. In elke woning komen 10 zorgstudio's rondom een binnentuin. 60 zorgstudio's zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke aandoening en 20 voor mensen met dementie. Elke zorgstudio bestaat uit een royale zit-/slaapkamer, een keukenblok en badkamer. Per woongroep van 10 bewoners komt er een gezamenlijke huiskamer (de ‘buurtruimte’). In de leefkeuken, die zich bevindt tussen twee buurtruimtes, worden dagelijks verse maaltijden bereid.

Slim en efficiënt bouwen

We zijn al vanaf de ontwikkeling betrokken bij dit project en samen met De Zorggroep, Wauben Architecten, van Tilburgh BV en Energa hebben we het plan volledig uitgewerkt. Door goed overleg in de ideefase minimaliseren we de vergadertijd. We maken gebruik van de BIM-techniek en daar waar mogelijk gebruiken we prefab onderdelen. Hierdoor vergemakkelijken we het uitvoeringsproces en verkorten we de daadwerkelijke bouwtijd aanzienlijk.

Doordat we in de voorbereidingsfase al met alle partijen aan tafel hebben gezeten, kunnen we als bouwteam garanderen dat er geen onverwachte kosten ontstaan tijdens de uitvoering.

Yes! Magnoliahof, de nieuwe woonzorglocatie van De Zorggroep opent de deuren. We zijn hartstikke trots op deze mooie locatie midden in het Auxiliatrixpark in Venlo! Magnoliahof bestaat uit acht groepswoningen met in totaal 80 zorgstudio’s, die een beschermde woonomgeving bieden voor zowel mensen met dementie als mensen met een lichamelijke aandoening of niet-aangeboren hersenletsel. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? In de video krijg je een rondleiding!

Ik wil meer weten over dit project

* verplichte velden