Cradle to Cradle

Cradle to Cradle

Bij Willems bouwen we mee aan een circulaire economie. Zo passen we veel Cradle to Cradle-materialen toe in gerecyclede of zelfs ´ge-upcyclede’ producten.

Cradle to Cradle materialen vertegenwoordigen een grote intrinsieke waarde en bezitten een lange levensduur. Ze eindigen niet als afval zoals zoveel andere producten, maar zijn volledig herbruikbaar in ‘ge-upcyclede’ producten. Deze hebben een grotere waarde dan de oorspronkelijke producten en kunnen zelfs technologisch geavanceerder zijn. Uiteindelijk vormt ‘afval’ dus de nieuwe grondstof voor hoogwaardige producten en materialen. Ofwel: afval = voedsel. Daarmee sluit je de kringloop en is de circulaire economie een feit.

Het is de missie van Willems om te bouwen aan die circulaire economie en het verspreiden en stimuleren van het C2C-gedachtegoed binnen de Nederlandse bouw, in samenwerking met andere partijen. Daarbij gebruiken we geen schadelijke grondstoffen die op de ‘banned list’ staan. Alleen zo kunnen we een leefbare planeet waarborgen voor ons nageslacht.